Infosys Placement Papers with Questions and Answers

Do you want to get job in Infosys? Get Infosys Placement papers for learn and practice. Please check it below.



1. What is the next number of the following sequence
7, 14, 55, 110, ....?

Sol:
Next number = Previous number + Reverse of previous number
So 
7 ,7+7=14, 14+41 = 55, 55+55 = 110, 110+011 = 121

Ans: 121

2. Who plays Volleyball?

A) B  B) C  C) F  D) Data inadequate  E) None of these

Ans: B

3. Which colored car F owns?

A) Green B) Blue C) Either Green or Blue D) Data inadequate E) None of these

Ans: B

4. Which of the following combinations of colour of car and game played is not correct?

A) Yellow ­ Polo B) Green ­ Tennis C) Black ­ Cricket D) Red­ Hockey E) None of these

Ans: B

5. In a group of six women, there are four dancers, four vocal musicians, one actress and three violinists. Girija and Vanaja are among the violinists while Jalaja and Shailaja do not know how to play on the violin. Shailaja and Tanuja are among the dancers. Jalaja, Vanaja, Shailaja and Tanuja are all vocal musicians and two of them are also violinists. If Pooja is an actress, who among the following is both a dancer and violinist?

A) Jalaja B) Shailaja C) Tanuja D) Pooja

 Ans: C

6.  How many numbers are divisible by 4 between 1 to 100
Sol: There are 25 numbers which are divisible by 4 till 100. (100/4 = 25).  But we should not consider 100 as we are asked to find the numbers between 1 to 100 which are divisible by 4. So answer is 24. 

7.  161?85?65?89 = 100, then use + or - in place of ? and take + as m,- as n then find value of m-n.

Sol:
161 - 85 - 65 + 89 = 100
so m's =1, n's = 2 => (m - n)= - 1

Ans:  - 1

8.  In a cycle race there are 5 persons named as J,K,L,M,N participated for 5 positions so that in how many number of ways can M finishes always before N?
Sol: Total number of ways in which 5 persons can finish is 5! = 120 (there are no ties)
Now in half of these ways M can finish before N.

Ans: 60

9. There are 16 people, they divide into four groups,  now from those four groups select a team of three members,such that no two members in the team should belong to same group.

Sol:
We can select any three of the 4 groups in 4C3 ways. Now from each of these groups we can select 1 person in 4 ways.
So total ways = 4 x 4 x 4 x 4 = 256

Ans: 256

10. How many five digit numbers are there such that two left most digits are even and remaining are odd and digit 4 should not be repeated.
Sol:
We have
4 cases of first digit {2,4,6,8}
5 cases of second digit {0,2,4,6,8}
But 44 is one case we have to omit. So total ways for leftmost two digits are 4 x 5 - 1 = 19
5 cases of third digit {1,3,5,7,9}
5 cases of fourth digit {1,3,5,7,9}
5 cases of fifth digit {1,3,5,7,9}
So total ways = 19 x 5 x 5 x 5 = 2375

Ans: 2375

11. Manish goes 7 km towards South­East from his house, then he goes 14 km turning to West. After this he goes 7 km towards North West and in the end he goes 9 km towards East. How far is he from his house?

(A) 5 km (B) 7 km (C) 2 km (D) 14 km (E) None of these

Ans : (A)

12. Laxman went 15 kms from my house, then turned left and walked 20 kms. He then turned east and walked 25 kms and finally turning left covered 20kms. How far was he from his house.

(A) 5 kms (B) 10 kms (C) 40 kms (D) 80 kms (E) None of these

Ans : (D)

13. The door of Aditya's house faces the east. From the back side of his house, he walks straight 50 metres, then turns to the right and walks 50 metres, then turns towards left and stops after walking 25 metres . Now Aditya is in which direction from the starting point?

(A) South­East (B) North­East (C) South­ West (D) North­West (E) None of these

Ans : (D)

14. P, Q, R and S are playing a game of carrom. P, R, and S, Q are partners. S is to the right of R who is facing west. Then Q is facing?

(A) North (B) South (C) East (D) West (E) None of these

Ans : (A)

15. 7 people have to be selected from 12 men and 3 women,  Such that no two women can come together. In how many ways we can select them?

Sol:
We can select only one woman, and remaining 6 from men.
So 12C6×3C1 = 2772

Ans: 2772

16.  Tennis players take part in a tournament. Every player plays twice with each of his opponents. How many games are to be played?

Sol:
We can select two teams out of 15 in 15C2 ways.  So each team plays with other team once. Now to play two games, we have to conduct 15C2 x 2 = 210 games.

Ans: 210

17. How many three digit numbers abc are formed where at least two of the three digits are same.

Sol:
Total 3 digit numbers = 9 x 10 x 10 = 900
Total number of 3 digit numbers without repetition =  9 x 9 x 8 = 648
So number of three digit numbers with at least one digit repeats =  900 - 648=252

Ans: 252

18.  If  [x^(1/3)] - [x^(1/9)] = 60 then find the value of x. 
Sol:
Let t = x1/9
So,
t3−t=60
Therefore, (t-1) x t x (t + 1) = 60 =3 x 4 x 5.
therefore, t = x1/9 =4.
hence, x = 49

Ans: 49

19. A family X went for a vacation. Unfortunately it rained for 13 days when they were there. But whenever it rained in the mornings, they had clear afternoons and vice versa. In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons. How many days did they stay there totally?

Sol:
Total they enjoyed on 11 mornings and 12 afternoons = 23 half days
It rained for 13 days. So 13 half days.
So total days = (13 + 23) / 2 = 18

Ans: 18

20.  Find the unit digit of product of the prime number up to 50 .

Sol:  No need to write all the primes upto 50.  There are two primes 2, 5 gives unit digit of 0. So the entire product has unit digit 0.

Ans: 0