Interview Questions for Infosys

Are you searching for Interview Questions for Infosys? Here, We have collected major important question paper and answer for you. Please check it below.

Question 1. Tell me about yourself?

Answer: It is the most often asked question in interviews and also the most tricky question. Start by telling why you are well qualified for the position. Remember, always match your educational & experience qualification to what the interviewer is looking for. In other words you should give information what the interviewer is looking for. Be careful that it should not seem rehearsed.

Question 2. What are your greatest strengths?

Answer:  Number of answers are good to give, but in positive manner. Some good instances are:
About your problem solving skills, ability to work hard, professional expertise, leadership skills, positive attitude etc.

Question 3. Don’t you think, you are overqualified for this position?

Answer: You might feel that I possess more degrees than you require for this position. But, I believe that I grow everyday when I talk to my staff, customers and superiors. So, basically the learning process continues through out the life – I don’t think I am over qualified.

Question 4. I see, there’s some gap in your work history. Why?

Answer: Yes, I was feeling exhausted after years of non-stop work. So, I decided to take a break and spend some time with my family on a rejuvenating vacation. I am happy to have returned fully recharged.

Question 5. Can you tell us something about your previous boss?

Answer: All my bosses possessed some skills worth learning. I have always tried to learn something new from them including my previous boss.

Question 6. Is there anything that you do not like about your last or current job?

Answer: I was quite enthusiastic while joining my last job. Towards the end, the number of challenges and opportunity to grow further started diminishing. A challenge loving and growth oriented person like me doesn’t enjoy this.

Question 7. Can you tell us something about your previous boss?

Answer: All my bosses possessed some skills worth learning. I have always tried to learn something new from them including my previous boss.

Question 8. Do you have any blind spots?

Answer: Disguise your strength as a weakness. Beware this is an eliminator question, designed to shorten the candidate list.

Question 9.  Why should I hire you?

Answer: Try to know the interviewer’s greatest needs and demands, this question will give you advantage over other candidates and give him best facts for hiring you than someone else.

Question 10. Have there been instances, when your decision was challenged by your colleague or manager?

Answer: Yes, there have been many such instances. I like people who challenge my decisions rather than following me blindly. This keeps me ensured that I am surrounded by thinking brains rather than just a set of dumb followers.
When someone challenges your decisions, you are bound to rethink over it and the chances of reaching the best option are brighter.

Question 11. Why did you leave your last job?

Answer:  Always answer in a positive manner regarding reason. Never talk negatively or badly about your previous organization. If you do, you will cut a sorry figure. Give suitable reasons for leaving last job.

Question 12.  Where do you see yourself five years from now?

Answer: Don’t be too specific. Make assure interviewer that you wanna make a long-term commitment with the organisation and this is the exact position you are looking for.

Question 13.  Describe your management style?

Answer: Tell about some common labels as  progressive or consensus etc. can have several meanings or descriptions depending on which management expert you listen to. The situational style is safe, and fits to all.

Question 14. How long can you commit to work with us?

Answer: I like new challenges and a chance to grow. As long I keeping getting these, I don’t think I’ll need to switch over. I’d like to believe that this relationship lasts for many years. However, I haven’t set a time limit as such.

Question 15. You seem to be drawing a good salary. Will you be OK in taking a salary cut?

Answer: I believe that at one point of time in career salary becomes secondary and self actualisation become more important. While taking up any new job, it will be my priority to ensure that the work culture, chances to contribute and grow are sufficient along with the money I am paid. I also believe that any good company who cares about its employees ensures that they are paid well.
Question 16. What is your expected salary?

Answer: I believe that an ideal remuneration for any position recognises the ability, rewards the performance and provides the employee an opportunity to indulge in his hobbies and passions. I am sure that this company also takes care of these.

Question 17. Would you like to ask us anything?

Answer: I would like to know about the career growth I can expect being with this company. I am quite an ambitious person and this information will be helpful.

Question 18.  Are you a team player?

Answer:  Of course, I’m a team player. Always say this and should have examples ready. Tell that you often perform for the good of the team rather than mean is good evidence of your team attitude.

Question 19.  How would you be an asset to our organization?

Answer:  Highlight and let them know about your strengths. This is the exact question where you can win their heart and with confidence.

Question 20.  Do you have any questions for me?

Answer:  Always have some questions prepared for the interviewer. How soon will I be able to be join? etc.

Here are the Infosys HR interview questions. Read these questions for a better HR interview. All the best for your interviews!!